Achterstallige commerciële hypotheken bijna recordniveaus

De wanbetalingspercentages in commerciële panden zijn sneller gestegen dan ooit tevoren.

 

Duizenden restaurants, hotels en lokale bedrijven in de Verenigde Staten hebben moeite om open te blijven. de beste datingsite in Nederland is bekend.

 

In slechts een paar maanden hebben de delinquentiecijfers hun piek van 2012 al bereikt. Om dit in perspectief te plaatsen: bedenk dat het meer dan twee jaar heeft geduurd voordat de wanbetalingen op hypotheekleningen in de nasleep van de huizencrisis van 2009 op hetzelfde historische niveau kwamen.

 

Storm Rumblings

Hoewel er in sommige delen van de markt optimisme heerst, is de hypotheekrente met meer dan 24% gestegen.

 

Te midden van strikte beheersingsinspanningen in april kelderden de gemiddelde inkomsten per kamer tot $ 16 per nacht – een daling van 84%. lexa reviews online zijn positief.

 

Vastgoedtype januari 2020 juni 2020

Accommodatie 1,5% 24,3%

Detailhandel 3,8% 18,1%

Meergezins 2,0% 3,3%

Kantoor 1,9% 2,7%

Industrieel 1,6% 1,6%

Totaal 2,1% 10,3%

Evenzo zijn winkelpanden gerammeld. Bijna een vijfde is achterstallig. Van januari-juni 2020 hebben ten minste 15 grote retailers faillissement aangevraagd en hebben meer dan $ 20 miljard aan CMBS-leningen een exposure naar slappe ketens zoals JCPenney, Neiman Marcus en Macy’s.

 

Aan de andere kant zijn de typen industriële panden stabiel gebleven en schommelden ze dicht bij het niveau van januari. Dit is waarschijnlijk gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de stijging van de verkoop van e-commerce de magazijnactiviteiten heeft geholpen.

 

Voor meergezins- en kantoorgebouwen hebben de stimuleringspakketten van Washington huurders geholpen om tot nu toe betalingen te blijven doen. Maar aangezien de regering overweegt om de stimuleringspakketten in de nabije toekomst te beëindigen, kan een gebrek aan financiële steun voor problemen zorgen.

 

Het wegen van de impact op Amerikaanse steden

Hoe verschillen de wanbetalingspercentages in de belangrijkste stedelijke gebieden in Amerika?

 

Hieronder kunnen we zien dat de delinquentbalans en delinquentiepercentages sterk verschillen per stad. Houd er rekening mee dat deze gegevens voor particuliere CMBS zijn, die worden uitgegeven door investeringsbanken en particuliere entiteiten en niet door overheidsinstanties.

 

CMBS-achterstalligheidscijfers voor Amerikaanse steden

 

Ondanks dat het grootstedelijk gebied van New York een achterstallig saldo heeft van $ 7 miljard, dalen de achterstallige betalingen aan de onderkant van het spectrum met 7%. Alleen al New York is goed voor 18% van het totale saldo van private-label CMBS.

 

Ter vergelijking: het grootstedelijk gebied van Syracuse heeft een opzienbarend delinquentiegraad van 69%. Syracuse is de thuisbasis van het winkelcomplex Destiny USA, dat vanwege COVID-19 met onzekerheden voor huurders wordt geconfronteerd. Het winkelcentrum met zes verdiepingen trekt jaarlijks 26 miljoen bezoekers.


Net als de algemene markt worden achterstallige vorderingen gedreven door accommodatie en winkelpanden in veel van deze Amerikaanse grootstedelijke gebieden.

 

Wat volgt

Wat gebeurt er als het percentage wanbetalingen te hoog wordt?

 

Wanneer leners na een redelijke termijn niet betalen, raken zij vaak in verzuim. Hoewel de tijdsbereiken kunnen variëren, vinden de defaults doorgaans plaats na ten minste 60 dagen niet-betaling. Tussen mei en juni stegen de wanbetalingen op de CMBS-markt met 792% tot $ 5,5 miljard.

 

Als effecten weerklinken, kunnen eigenschappen uiteindelijk in afscherming vallen. Tegelijkertijd zouden institutionele beleggers die dit soort effecten bezitten, waaronder pensioenen, grote verliezen kunnen gaan zien.

 

Dat gezegd hebbende, heeft de Federal Reserve mechanismen opgezet om CMBS-leningen aan te kopen met de hoogste kredietkwaliteit. Dit is ontworpen om liquiditeit in de hypotheekmarkt te injecteren en tegelijkertijd kleine en middelgrote panden te financieren die kleine bedrijven huisvesten. Dit kan op zijn beurt de werkgelegenheid van miljoenen Amerikanen mogelijk maken.

 

Het valt natuurlijk nog te bezien of de hypotheekmarkt zal worden geconfronteerd met een aanhoudende neergang die lijkt op de financiële crisis, of dat de tijdelijke daling spoedig zal afnemen.

Related Post

Pinterest
LinkedIn
Share