Aandelen stijgen sterk nadat Biden swing-state-stemmen wint

Nasdaq springt ongeveer 4% na wilde schommelingen in futures ‘s nachts

 

Amerikaanse aandelen stegen woensdag in de richting van hun grootste winst ooit na de verkiezingen, geleid door een rally in technologieaandelen, toen investeerders leken te verenigen rond het idee van een verdeelde Amerikaanse regering.

 

Hoewel de uitkomst van de presidentsverkiezingen onzeker bleef, aangezien cruciale slagveldstaten zoals Georgië, Michigan en Pennsylvania de stemmen bleven tellen, kregen noch de Republikeinen noch de Democraten een duidelijk mandaat van kiezers dat zou leiden tot brede beleidswijzigingen, aldus analisten en handelaren. Shell aandeel verdelen over alle partners.

 

 

De brede S&P 500-index won in de recente handel 2,9%, op weg naar de grootste winst ooit op de dag na de presidentsverkiezingen. De Dow Jones Industrial Averaged voegde bijna 700 punten toe, of 2,4%. Het technologisch zware Nasdaq Composite sprong zelfs nog hoger, met een winst van 3,9%.

 

Tot dusver leken de Republikeinen klaar om de controle over de Senaat te behouden, terwijl de kans groter werd dat voormalig vicepresident Joe Biden president Trump zou overtreffen in de electorale telling. Ondertussen zullen democraten waarschijnlijk de controle over het Huis behouden, maar met een kleinere marge. Die uitkomst zal zeker elk vermogen van de Democraten om een ​​progressieve agenda te pushen, inclusief veranderingen in belastingen, gezondheidszorg en de manier waarop technologiebedrijven worden gereguleerd, belemmeren. Microsoft aandeel kopen online.

 

“Nu lijkt het erop dat er meer politieke patstelling zal komen”, zegt RJ Grant, directeur aandelenhandel bij KBW Inc.

 

Maar die ontwikkelingen werpen ook een sleutel op een gemakkelijke weg voor extra fiscale stimuleringsmaatregelen, waarvan sommige analisten zeggen dat deze nodig zijn om de economie te helpen herstellen van de schade die is aangericht door de coronavirus-pandemie.

 

Omdat er weinig meer zeker was, leken investeerders zich terug te trekken van het kopen van aandelen van economisch gevoelige bedrijven, de ‘blauwe golfhandel’ die in de aanloop naar de verkiezingen aan kracht won in de verwachting van een nieuwe ronde van economische hulp. In plaats daarvan keerden beleggers terug naar het binnenhalen van de meest duurzame winnaars van de aandelenmarkt, aandelen van technologiebedrijven.

 

Tegelijkertijd lag de rente op Amerikaanse staatsobligaties op schema voor de grootste daling in één dag in maanden, doordat beleggers staatsobligaties ophaalden. Een maatstaf voor volatiliteit, de Cboe Volatility Index, of VIX, nam af en daalde met 17%.

 

De solide stijging van de aandelenmarkt volgde op een wilde nacht van handel buiten kantooruren. De S&P 500-futures waren kort rood geworden nadat president Trump de Democraten beschuldigde van pogingen om zijn kiezers het recht te ontnemen en beloofde een verzoekschrift in te dienen bij het Hooggerechtshof, hoewel hij niet verder ging.

 

Ze werden weer positief nadat tellingen in Wisconsin en Michigan wezen op mogelijke overwinningen voor de heer Biden, hoewel een aanzienlijk aantal stembiljetten ongeteld blijft.

 

“De markt heeft de kans op een goed resultaat te laag geprijsd”, zegt Seema Shah, hoofdstrateeg bij Principal Global Investors. “Het verbaast me dat Amerikaanse aandelen het zo goed doen als ze zijn,” voegde mevrouw Shah toe, die zei dat ze verwachtte dat de aandelenkoersen op korte termijn nog meer wild zouden schommelen.

 

Ondanks de volatiliteit noemden traders de actie van woensdag ordelijk en zeiden ze dat investeerders op de een of andere manier voorafgaand aan de verkiezingen grote gokjes vermeden. Velen probeerden het scenario van 2016 te vermijden, waarin veel investeerders platvoets werden betrapt in de nasleep van de overwinning van president Trump.

 

Toch zal het ontbreken van een doorslaggevend resultaat beleggers waarschijnlijk op scherp houden.

 

Geldmanagers hadden lang geleden vastgesteld dat een langdurig of betwist resultaat het potentieel had om grote schommelingen in de activaprijzen te veroorzaken. Tijdens het verkiezingsgeschil van 2000 viel de S&P 500 bijvoorbeeld ongeveer 4% terug tussen de verkiezingsdatum en de uitspraak van het Hooggerechtshof medio december, die de zaak regelde.

 

President Trump en voormalig vicepresident Joe Biden spraken de supporters woensdagochtend vroeg toe, omdat de stemmen nog steeds werden geteld. Biden zei dat hij optimistisch was, terwijl president Trump de mogelijkheid van verkiezingsfraude aan de orde stelde zonder enig bewijs te noemen. Foto’s: Carlos Barria / Reuters; Stefani Reynolds / Bloomberg News

 

“Markten willen dit lang aanhoudende scenario van meerdere weken niet zien uitkomen. Dat zal de markt helemaal niet leuk vinden ”, zegt Doron Barness, senior managing director en wereldwijd hoofd van de handel in en distributie van liquide aandelen.

 

Woensdag zorgden grote technologieaandelen voor hogere markten. Apple, Amazon.com en Google-eigenaar Alphabet hebben allemaal terrein gewonnen.

 

Onder andere verhuizers stegen de aandelen van Uber Technologies met 13% en Lyft met ongeveer 11% nadat de kiezers in Californië een initiatief hadden goedgekeurd waarbij de taxibedrijven hun chauffeurs als onafhankelijke contractanten konden rekenen.

 

De aandelen van Biogen stegen met 40% nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration een positieve beoordeling leek te geven van het experimentele geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer.

 

Ondertussen bleven aandelen van banken en industriële aandelen, die nauw verbonden zijn met de vooruitzichten voor de economie en de neiging hebben om te lijden onder de daling van de langetermijnrendementen, achter bij de winsten van technologie en brede index benchmarks.

 

Small-capaandelen, die meer zijn blootgesteld aan economische groei en eerder zouden profiteren van een ander overheidsuitgavenpakket, boekten ook een kleinere stijging, wat verder suggereert dat de hoop op stimuleringsmaatregelen is afgenomen. De Russell 2000-index van kleinere aandelen steeg tijdens de recente handel met 0,8%.

 

Zonder het kussen van extra stimuleringsmaatregelen zal de economie meer blootgesteld blijven aan het traject van het coronavirus, zei Anna Rathbun, chief investment officer bij CBIZ Investment Advisory Services.

 

“ Dat is de reden waarom we misschien meer van dezelfde marktpatronen zien die we tijdens de zomer, misschien in het vroege najaar hebben gezien, waar we noodlijdende cyclische waarden hebben, de rente op staatsobligaties laag zou kunnen blijven en smallcaps in dat scenario ook zouden worstelen ”, voegde ze eraan toe.

 

Related Post

Pinterest
LinkedIn
Share